Yalebloggen logo NY 2020

Få med deg siste nytt!

Abonner på Yalebloggen

Yale Doorman: — Barna elsker den og kjemper om å komme først til døra

18. september 2019

Digital lås Yale Doorman

Hvordan bidrar den elektroniske dørlåsen Yale Doorman til en bedre hverdag for folk flest? Glemte nøkler, barn som kommer hjem eller håndverker som skal inn. Her får du noen tydelige eksempler.

Yale Doorman er en elektronisk dørlås som betjenes med kode. Hvis du vil, kan du få en ekstra sikring ved å kombinere koden med en elektronisk brikke. Andre foretrekker å supplere med utstyr som kobles til ruteren hjemme, slik at låsen også kan styres med en app på smarttelefonen.

Alene fra skolen

— Hovedargumentet vårt var at sønnen i huset skulle begynne å gå alene hjem fra skole i tredje klasse. Med Yale Doorman installert kunne vi se på telefonen når han låste seg inn hjemme, og vi slapp at han kom til låst dør og hadde rotet bort nøkkel, forteller småbarnsmor Irene Slettum fra Rygge i Østfold.

— Dessuten ser vi når han går hjemmefra på morgenen. Om guttungen glemmer å låse, så gjør vi det med mobilen, illustrerer tannhelsesekretæren fra Rygge.

Hun og ektefellen har også en yngre datter som betjener den elektroniske dørlåsen selv.

— Barna elsker den. Det er alltid en kamp om å komme først til døra og få taste sin kode først.

Håndverker

Familien benytter enten kode og mobil og har valgt å droppe nøkkelbrikken.

— Jeg føler at det blir som å måtte huske en nøkkel, for å være ærlig. Alle har hver sin kode, og så langt har ingen klart å glemme den, sier Irene.

Når det er behov for utbedringer på huset, trenger ingen holde seg hjemme for å slippe inn håndverkeren.

— Da låser vi opp med app-en på smarttelefonen. Og vi låser døren når arbeidet er avsluttet. Det hender også at vi gir dem kode som de kan bruke. Da får man jo svart på hvitt hvor lenge de faktisk har jobbet også, påpeker hun.

Tomt batteri

Irene beskriver en mye enklere hverdag.

— En nøkkelfri hverdag er helt fantastisk. Det var ikke få ganger en av oss måtte sitte på utsiden og vente på noen med nøkkel. Alt ble enklere med Yale Doorman, medgir hun.

I praksis erfarer hun ingen utfordringer. Batteriet har gått tomt, men det er blitt løst med å ha et 9 volts batteri liggende på et strategisk sted utenfor boligen.

— Vi har ikke hatt noe vedlikehold eller problemer med vår lås hittil, sier Irene.

Slipper å lete

Hun setter pris på enkelheten og tryggheten med denne låsen:

— Spesielt det at man kan ha et øye med når barna kommer og går, er et supert argument. Sammen med det faktum at vi ikke må lete etter nøkler. Nesten alle vennene våre har byttet etter at de har sett vår elektroniske dørlås!

Vil en Yale Doorman elektronisk dørlås gjøre hverdagen din enklere? Ta denne enkle testen

Håkon Lie's photo

Kontaktperson: Håkon Lie

Håkon jobber som produktsjef for Yale-produktene hos ASSA ABLOY Opening Solutions Norway. Hans ansvarsområde omfatter blant annet Yale Doorman og Yale Linus. Håkon er svært opptatt av det smarte hjemmet og har markedsbakgrunn og 15 års erfaring fra sikkerhetsbransjen.