Yalebloggen logo NY 2020

Få med deg siste nytt!

Abonner på Yalebloggen

Hvor kan jeg kjøpe elektronisk dørlås?

12. september 2019

Hvor kan jeg kjøpe elektronisk dørlås?Det er mange utsalgssteder å velge mellom når du skal kjøpe elektronisk dørlås. Hvor du gjør anskaffelsen kan også ha noe å si for hva slags kvalitet du ender opp med.

Ett spørsmål du bør stille deg før du velger hvor du vil handle, er om du skal montere den selv eller la en profesjonell montør gjøre jobben for deg.

Her kan du hente noen tips hvis du skulle være i tvil om egne ferdigheter.

Alternativene

Vår mest populære elektroniske dørlås for privatmarkedet finner du hos låsesmeder, de fleste byggevarebutikker og i nettbutikker. Byggevarebutikkene tilbyr gjerne utgangsdører med låsen ferdig montert. Det samme gjelder noen norske nettbutikker i samarbeid med dørprodusent.

Kostbart budsjettkutt

Nordmenn er verdensmestere i å pusse opp hjemmene sine. For å spare inn på renoveringsbudsjettet, kan det være fristende å bestille produkter fra utlandet. Det mange ikke er klar over, er at skandinaviske dører holder en egen standard som skiller seg fra dører utenfor Skandinavia. Bestiller du en elektronisk dørlås som ikke er produsert i Skandinavia, vil den derfor mest sannsynlig ikke passe i døra di.

Her hjemme finnes det flere spennende elektroniske dørlåser å velge mellom. De finnes naturlig nok i ulike "former og fasonger" – med dertil forskjellige prisnivåer. Men hva skiller egentlig en dyr lås fra en rimeligere lås - får man det man betaler for?

Det meste av nyttige tips finner du på temasiden for elektronisk dørlås.

Rimelige elektroniske dørlåser

Det er ikke sikkert forskjellen vil være synlig for det blotte øye. En lavt priset elektronisk dørlås kan se både lekker og innbydende ut, og appen som følger med kan være veldesignet og fin.

Sammenlignet med en dyrere modell vil forskjellen hovedsakelig ligge i funksjonaliteten og den tekniske kvaliteten - altså under skallet i selve låsmekanikken. Her er det graden av gjennomtenkte detaljer og løsninger som avgjør hvor trygg låsen faktisk er.

Det kan være greit å minne deg selv på hvorfor du i utgangspunktet skal ha en lås:
Dette er inngangsdøren til hjemmet ditt. Det er ikke bare en fjernkontroll for å styre lyset eller temperaturen i huset, det er selve låsen din. Dørlåsen som skal sørge for at de eiendelene og de menneskene som betyr mest for deg, er trygge.

Reservedeler og oppfølging

Hvis du velger å kjøpe en elektronisk lås direkte fra låsesmeden, vil disse også tilby å montere låsen for deg. Når en profesjonell montør har gjort jobben, har låsesmeden ansvaret dersom det blir behov for oppfølging eller å skaffe reservedeler.

En låsesmed er en fagmann og vil ikke montere hva som helst i ytterdøren din. Derfor kan du være trygg: Dersom en låsesmed tilbyr deg et produkt, så er sikkerheten ivaretatt med denne løsningen.

Kvalitet koster

Å lage gode låser er ikke gjort i en fei. De fleste låsene i det lavere prissegmentet bærer preg av at produsentene er relativt nye på markedet, spesielt med tanke på erfaring med å utvikle solide låser.

Tenk deg om før du gjør investeringen: Er det ikke fornuftig å velge en elektronisk lås fra en leverandør som virkelig kan lås og har mange års erfaring med det? Bekvemmelighet og spennende integrasjonsløsninger er én ting. Sikkerhet og trygghet for deg, dine nærmeste og verdiene dine er kanskje viktigere?

Svaret på spørsmålet vi stiller innledningsvis er altså: En elektronisk dørlås kan du kjøpe «nesten over alt». Spørsmålet du heller bør stille deg, er om du stoler på at den elektroniske låsen du ender opp med sikrer hjemmet ditt på en tilfredsstillende måte.

Har du flere spørsmål om elektronisk dørlås, kan du ta en titt på FAQ-siden vår her.

Vil en Yale Doorman elektronisk dørlås gjøre hverdagen din enklere? Ta denne enkle testen

Håkon Lie's photo

Kontaktperson: Håkon Lie

Håkon jobber som produktsjef for Yale-produktene hos ASSA ABLOY Opening Solutions Norway. Hans ansvarsområde omfatter blant annet Yale Doorman og Yale Linus. Håkon er svært opptatt av det smarte hjemmet og har markedsbakgrunn og 15 års erfaring fra sikkerhetsbransjen.