Yalebloggen logo NY 2020

Få med deg siste nytt!

Abonner på Yalebloggen

Hva skiller Yale Doorman fra andre elektroniske boliglåser?

6. november 2019

Yale Doorman kodepanel tastatur.Det finnes en god del elektroniske dørlåser å velge blant i forbrukermarkedet nå. Jeg har gjort meg kjent med Yale Doorman og tenkte det kunne være en idé å se på hva som skiller denne fra konkurrentene.

Yale Doorman ble lansert på det norske markedet i 2013. Siden den gang har låsen vært til gjenstand for kontinuerlig utvikling, utprøving, testing og forbedring. Basert på produsentens testresultater og forbrukernes tilbakemeldinger, har det kommet to nye versjoner av låsen, V2 og V2N. Dette betyr at den nyeste versjonen er helt oppdatert - ikke bare på teknologi, men også med tanke på best mulig funksjonalitet etter hvordan den brukes.

Kodepanelet

På Yale Doorman har du et kodepanel som består av gode trykknapper. Panelet er enkelt å betjene og gjør at det går raskt å låse opp og komme seg inn. Er du ute etter å imponere naboen med biometri og ønsker en lås som skanner iris eller leser av fingeravtrykket ditt, innfrir ikke Yale Doorman på slike områder.

Hva med et mer fancy touchpanel? Skulle man brukt en glassplate for å taste adgangskoden, ville det vært lettere å avsløre mønsteret i koden for noen som ønsker å snike seg inn. Med et kodepanel som på Yale Doorman vil det være vanskelig å gjette seg til en adgangskode basert på slitasje på knappene og lignende. Og de fysiske knappene med en markør på 5-tallet, er lettere å bruke for svaksynte og blinde.

Stor valgfrihet

I tillegg til kodepanelet, har du mulighet til å åpne Yale Doorman ved hjelp av en nøkkelbrikke. Denne er i praksis en nøkkel i elektronisk versjon. Det vil si at du holder den opp foran låsen for å låse opp. Vi anbefaler å kombinere kode og brikke for høyest sikkerhet.

Det er du som velger hvor mange elementer som skal være på plass før ytterdøren din åpnes. Denne fleksibiliteten gjør at du kan la farmor få en nøkkelbrikke hun kan bruke dersom hun kommer på besøk før du eller barna er hjemme fra jobb.

Barna er kanskje mer komfortable med å bruke en kode for å komme seg inn, så slipper man også å bekymre seg for nøkkelbrikker som forsvinner. Skulle farmor være så uheldig å miste nøkkelbrikken sin, kan du deaktivere den og bestille en ny.

Mekanisk løsning

Selv om Yale Doorman er en elektronisk dørlås, er den likevel bygget opp med all kompetanse om mekanisk sikkerhet som er tilgjengelig. Med en stødig hakereile og solid mekanikk fra en produsent som kan lås, er Yale Doorman bygget for å holde huset og de som bor der trygge.

Du kan fint montere Yale Doorman i døren din selv. Se vår monteringsvideo for hvordan du gjør dette.

Topp sikkerhet

Som eneste FG-godkjente elektroniske dørlås til hjemmebruk i markedet, har Yale Doorman fått et stempel som en av de sikreste låsene du kan bruke for å trygge hjemmet ditt.

Her kan du lese mer om hva som ligger i en FG-godkjenning.

I tillegg har Yale Doorman en IP-grad på 55. IP-graden angir kapslingsgraden til elektrisk utstyr. Første siffer angir hvor godt utstyret beskytter mot inntrenging av faste gjenstander, på en skala fra 0 til 6, der 6 er det beste. Andre siffer forteller hvor godt utstyret er beskyttet mot skadelig inntrenging av vann, og her går skalaen fra 0 til 8. Med andre ord er denne elektroniske dørlåsen konstruert for å tåle vårt værharde klima.

Logg og rapportering

Fordi det er sensorer i låsen på Yale Doorman, får du tilgang til en logg over når og hvordan låsen er i bruk. Disse sensorene sikrer også optimal funksjonalitet i låsen og sørger for at du som bruker får den informasjonen du ønsker og trenger.

Samarbeidsvillig og kompatibel

Vil du bruke Yale Doorman som en del av ditt private alarmsystem, kan du koble den mot boligalarm fra Yale ved hjelp av en integrasjonsmodul. Hovedfunksjonen her er boligsikring uten abonnement, der du er din egen sikkerhetssjef. Ikke alle elektroniske dørlåser på markedet er like åpne for å integrere slike løsninger i sine systemer.

Geofencing

Med en slik kobling til nettet, kan du aktivere GPS-funksjonen på mobilen og få angitt hjemmet ditt på et kart. Beveger du deg bort fra boligen uten å ha låst døren da, vil Yale Doorman sende deg et pushvarsel og informere om at du er på vei bort fra et ulåst hus.

Det samme gjelder dersom du glemmer å aktivere alarmen før du går. Da får du spørsmål om du ønsker å låse døren eller aktivere alarmen. Du kan også låse opp og deaktivere alarmen fra mobilen din når du er på vei hjemover igjen.

Så i mitt hode er Yale Doorman den elektroniske dørlåsen som innfrir på flest områder hva gjelder bruk og kvalitet. Om jeg er partisk? Javisst, men samtidig taler argumentene for seg selv.

Vil en Yale Doorman elektronisk dørlås gjøre hverdagen din enklere? Ta denne enkle testen

Håkon Lie's photo

Kontaktperson: Håkon Lie

Håkon jobber som produktsjef for Yale-produktene hos ASSA ABLOY Opening Solutions Norway. Hans ansvarsområde omfatter blant annet Yale Doorman og Yale Linus. Håkon er svært opptatt av det smarte hjemmet og har markedsbakgrunn og 15 års erfaring fra sikkerhetsbransjen.