Yalebloggen logo NY 2020

Få med deg siste nytt!

Abonner på Yalebloggen

Er det trygt å si opp alarmtjenesten?

18. desember 2019

Yale bolig vindu

Det er svært individuelt hva som skaper trygghetsfølelse. Noen finner den roen ved å ha kontroll over sikkerheten i eget hjem og ikke overlate boligalarmen til andre. Hva foretrekker du?

En alarmtjeneste er viktig for deg som ønsker at en ekstern part er koblet inn for å reagere hvis alarmen går. Alternativet er å ta hånd om dette selv. Jeg snakker ikke om å gripe inn ved innbrudd, men selv å ha oppsyn med boligalarmen og respondere hvis noe skjer.

Sjekk detaljer om boligsikring her.

Kontroll på detaljene

Oppskriften er å anskaffe det utstyret du finner nødvendig til din bolig: Dør- og vindussensor, bevegelsessensor og nødvendig antall røykvarslere. Disse knyttes til en sentral som varsler med lyd og gir deg beskjed på mobilen hvis noe skjer:

En egen app gir oversikt over hva slags alarm som er utløst, som brann eller innbrudd. Da er det opp til deg å tilkalle politi eller brannvesen.

Du har også muligheten til å sjekke nærmere detaljer før blålysetatene eventuelt kobles inn: Med den rette løsningen kan du sjekke status på mobilen med kameraløsninger og se om det er mindre dramatiske ting på gang. Det kan jo være at katten har klatret i en bokhylle eller at en gardin blafrer i et åpent vindu.

Det er jo praktisk å slippe at noen rykker ut uten grunn.

Skallsikring

Vår løsning er Yale Boligsikring, som er tett knyttet til den elektroniske låsen Yale Doorman. Den bidrar ytterligere til en forsvarlig skallsikring der du har full oversikt over sikkerheten på hjemmefronten. Både alarm og lås betjenes fra den samme appen, og du kan få et varsel hvis ytterdøren forlates ulåst.

Og skulle alarmen gå når du er langt unna, kan du fjernåpne døren og slippe inn naboen for å sjekke om alt ser greit ut.

I forkant med egen boligalarm

Vi betaler for en del produkter og tjenester vi satser på ikke å få bruk for. Forsikring er ett eksempel. Konsekvensene av å kutte ut innbo- eller reiseforsikring kan bli dramatiske, men hva med utrykningen fra alarmselskapet?

Ved å være i forkant og sørge for at du har de alarmkomponentene du trenger, kan du droppe alarmtjeneste med utrykning. Så lenge du har en plan for hvordan du skal forholde deg hvis alarmen går, kan du vurdere om det er tilstrekkelig å håndtere dette selv.

Det passer ikke for alle, men fungerer for deg som ønsker å kjøre dette i egen regi. I løpet av et år er det noen kroner å spare i forhold til en abonnementstjeneste. Penger som for eksempel kan brukes til å optimalisere alarmsystemet.

Se flere detaljer om Yale Boligsikring.

Øystein Nesse's photo

Kontaktperson: Øystein Nesse

Øystein kartlegger markeder, bygger produkt-, kunde- og konkurrentkompetanse, kjører kurs og utarbeider teknisk dokumentasjon. I tillegg bistår han salgsapparatet. Bred erfaringsbakgrunn som IT-/automasjonsingeniør innen Scada-systemer og industriell datakommunikasjon, samt operativ virksomhet og ledelse innen salg og marked på elektronikk, industri, energi og infrastruktur. Utdannet Master of Technology (M.Tech.), Cybernetics and Industrial IT ved Høgskolen i Telemark.