Yalebloggen logo NY 2020

Få med deg siste nytt!

Abonner på Yalebloggen

Da poden forsov seg, tok pappa i bruk mobilen på en ny måte

2. januar 2020

Tenåringsgutt sover - illustrasjon på at poden forsov seg og ble vekket ved hjelp av Yale Doorman og mobilappen.Dette er historien om junior som sov seg gjennom kimingen fra vekkerklokka mens kameraten ventet på at de skulle dra på lekeland. Jeg satt på jobben og fikk ikke kontakt med trøttingen. Yale-løsningene viste seg nyttig på flere måter.

Guttungen taklet greit en vanlig mekanisk nøkkel for å låse seg inn hjemme etter endt skole og SFO. Det var verre med oss foreldre, som ikke ante om han var kommet trygt hjem eller ikke. Hverdagen er blitt litt tryggere for oss etter at vi installerte elektronisk dørlås som kan betjene fra en app på mobilen.

I utgangspunktet er dette en selvbetjent boligsikring som også omfatter noen smarthus-funksjoner. Nå viser det seg at denne løsningen har mer å by på enn bare sikring av verdier og trygghet for engstelige foreldre.

Vil en Yale Doorman elektronisk dørlås gjøre hverdagen din enklere? Ta denne  enkle testen

Mobilapp

Det var planleggingsdag på skolen, og sønnen skulle tilbringe en planleggingsdag på det lokale lekeland sammen med en kompis og hans far. Guttungen er av den oppegående typen og har god struktur på både mat og hygiene før han legger av gårde om morgenen. Verre er det å komme seg opp i tide.

Jeg ringte ham fra jobben for å være sikker på at han var kommet seg opp og ville være klar til avtalt tid. Der var det ikke noe svar å få, verken på mobil, nettbrett eller fasttelefon. Av erfaring regnet jeg med at han hadde forsovet seg.

Nå er jeg litt mer enn gjennomsnittlig opptatt av smarte ting i huset og tok i bruk de hjelpemidlene jeg har til rådighet: Med Yale-appen kan jeg styre en lampe han har på rommet sitt, og jeg prøvde å vekke ham ved å skru lyset av og på gjentatte ganger. Tenkte at det ville få ham til å reagere, men det var resultatløst.

Les også: Hva skille denne låsen fra andre typer?

Låste opp med mobilen

Neste skritt var å ringe kameraten, som nettopp hadde kommet hjem til oss. Han sto utenfor og ringte på uten å få svar. Da var det jeg fant løsningen: Jeg låste opp døren via mobilappen, slik at kompisen kunne ta seg inn i huset.

Han gikk opp på soverommet, og ganske riktig: Der lå guttungen og sov tungt. Derimot var han klar på et øyeblikk da kameraten fikk vekket ham, og han gikk heldigvis ikke glipp av en morsom dag full av opplevelser på lekeland.

Alle detaljer om elektronisk lås på denne samlesiden.

Ny teknologi = enklere hverdag

Uten den mobilstyrte elektroniske dørlåsen, måtte jeg nok ha dratt hjem fra jobb for å finne ut hva som var skjedd. Jeg kunne jo ikke vite at han lå og sov. Det er artig å oppdage hvordan nye løsninger oppstår med ny teknologi!

Vil en Yale Doorman elektronisk dørlås gjøre hverdagen din enklere? Ta denne enkle testen

Håkon Lie's photo

Kontaktperson: Håkon Lie

Håkon jobber som produktsjef for Yale-produktene hos ASSA ABLOY Opening Solutions Norway. Hans ansvarsområde omfatter blant annet Yale Doorman og Yale Linus. Håkon er svært opptatt av det smarte hjemmet og har markedsbakgrunn og 15 års erfaring fra sikkerhetsbransjen.