Yalebloggen logo NY 2020

Få med deg siste nytt!

Abonner på Yalebloggen

7 grunner til å vurdere elektronisk dørlås

19. september 2017

7 grunner til å vurdere elektronisk dørlås

Å miste nøklene medfører et stressmoment i hverdagen. En elektronisk kodelås til døren kan være løsningen på både dette og andre praktiske utfordringer. I tillegg er det litt kult å håndtere sikkerheten digitalt og trådløst.

Den tradisjonelle mekaniske nøkkelen sørger for tilstrekkelig sikring av boligen. Spesielt nyere og patenterte låssystemer er i praksis dirkesikre og sikret mot kopiering. Men så er det dette med å kunne slippe selve nøkkelen, da. Eller kanskje mest å kunne ta i bruk nye brukervennlige teknologiske løsninger!

Vil en Yale Doorman elektronisk dørlås gjøre hverdagen din enklere? Ta denne  enkle testen

Her er noe av det som er både praktisk, nyttig og gøy med å få ettermontert en digital lås i ytterdøren.

1. Nøkkelfri

I stedet for nøkkel benytter du en RFID-brikke eller kode. Brikken holder du inntil låsen, så går låsen opp. Det kan ofte være kjappere enn å slå koden. Et slikt system fra etablerte leverandører er FG-godkjent og dermed like trygg som en mekanisk lås.

2. App-styring

Med mobilen i lomma kan du også ha kontroll på den elektroniske låsen. Hvis du syns det er nok å holde styr på én ting, kan du droppe brikken, glemme koden og betjene den digitale låsen med smarttelefonen.

3. Status

Et digitalt låsesystem kan gi status på flere måter. Ennå er den ikke så utbredt og kan ha en wow-faktor i vennegjengen. Mer nyttig er det at du kan lese av status på smarttelefonen. Er døren låst? Hvis du glemte det, kan du enkelt låse døren fra mobilen.

4. Automatisk låsing

Mener du at smarttelefonen ikke er det greieste å betjene låsen med, er det fort gjort å glemme om du har brukt brikken til å låse - eller om du lot leiligheten stå ulåst. Da er et alternativ å aktivere automatisk låsing. Enkelt og greit.

5. Integrert alarm

En oppegående elektronisk løsning kan integreres med boligalarmen. Det innebærer at alarmen aktiveres når du låser deg ut. Ved hjemkomst blir alarmen deaktivert når du låser deg inn. Alternativet er jo en kode eller brikke til låsen, og deretter en brikke eller kode nummer to til alarmen. Da blir det lett til at du skipper boligalarmen…

6. Slippe inn andre

Når en håndverker eller vaskehjelp skal ta seg inn, bør du ikke lenger legge ut eller låne bort en nøkkel. De kan få en midlertidig kode som kun varer den tiden de skal være der. Et annet alternativ er å benytte app-styringen til å slippe dem inn når de melder sin ankomst.

7. Kontroll på trafikken

Med oversikt på smarttelefonen kan du hente ut data over bruken av den digitale kodelåsen. Vi snakker om en logg på hvem som har gått inn og ut av hjemmet ditt.

Alle våre tips og råd om elektronisk dørlås er samlet på en egen temaside.

Nøkkelfritt?

Mange fristes til å kalle dette for et nøkkelfritt system, selv om du i realiteten bruker en annen type nøkkel enn den mekaniske. Det kan uansett føles litt friere og oppleves som mer praktisk å droppe sistnevnte.

Vil en Yale Doorman elektronisk dørlås gjøre hverdagen din enklere? Ta denne enkle testen

Håkon Lie's photo

Kontaktperson: Håkon Lie

Håkon jobber som produktsjef for Yale-produktene hos ASSA ABLOY Opening Solutions Norway. Hans ansvarsområde omfatter blant annet Yale Doorman og Yale Linus. Håkon er svært opptatt av det smarte hjemmet og har markedsbakgrunn og 15 års erfaring fra sikkerhetsbransjen.