Integrasjon: Sikkerhetssjefens nye utfordringer

Av Håkon Sandmark 8. januar 2019

Med stadig mer integrasjon mellom systemene i et bygg, bør du med ansvar for sikkerheten utvide kompetansen på flere områder. Solid fartstid fra politi eller forsvar er alene ikke lenger nok.

Les mer ›

Temaer: Sikkerhet, Adgangskontroll

Er det grunn til å være skeptisk til trådløs adgangskontroll?

Av Jan André Mikalsen 13. november 2018

Risiko for nedetid, fare for uautorisert adgang og kostbart batteribytte. Det er mye synsing om trådløs adgangskontroll, men stadig flere oppdager at skepsisen er grunnløs og at teknologien fungerer.

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll, Sikkerhet

Mangelfull risikovurdering kan svekke adgangskontrollen

Av Jan André Mikalsen 9. oktober 2018

Adgangskontrollen er ikke sterkere enn det svakeste leddet. Å kartlegge og avdekke den største sikkerhetsrisikoen er ditt ansvar som sikkerhetssjef.

Les mer ›

Temaer: Sikkerhet, Adgangskontroll

Hva koster adgangskontroll?

Av Håkon Lie 7. august 2018Kostnaden ved et elektronisk adgangssystem kan være vanskelig å beregne i kroner og øre. Selve utstyret, teknologien og andre investeringer har en pris, men ressursbesparelsene ved et effektivt og velfungerende adgangssystem gjør at det totale kostnadsbildet er mer sammensatt enn som så. 

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll, Adgangssystem, Sikkerhet

Hvordan fungerer et adgangssystem?

Av Håkon Lie 10. juli 2018Grunnleggende kunnskap om de tekniske detaljene i og rundt adgangssystemet er avgjørende for at bygget får en adgangskontroll som fungerer i tråd med brukernes behov. For prosjektleder skader det heller ikke at installasjonen skjer smidig og innenfor budsjett.
 
Les mer ›

Temaer: Adgangssystem, Adgangskontroll, Dørmiljø, Sikkerhet

Full oversikt når du mikser online og offline

Av Jan André Mikalsen 26. juni 2018

Enkelte adgangssystemer gir deg muligheten for å kombinere patentert, kryptert kommunikasjon og moderne IT-struktur med åpne og standardiserte grensesnitt. Dette gjør det enkelt og trygt å administrere omfattende og spredt bygningsmasse.

Les mer ›

Temaer: Adgangssystem, Adgangskontroll, Sikkerhet

Adgangskontroll: Hva slags kostnader skal prosjektlederen vurdere?

Av Thomas Bratlien 2. mai 2018

Hvor mye koster en adgangskontroll? For en prosjektleder er det faktisk feil spørsmål å stille, fordi kostnadene handler om mye mer enn prislappen på selve systemet. Med en helhetlig løsning kan du bidra til sunn økonomi for både byggprosjekt og drift.

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll, Sikkerhet

Integrert alarm- og adgangssystem: Hva må jeg tenke på?

Av Jan André Mikalsen 28. november 2017

Brukerne av bygget ditt vil sette pris på at alarm- og adgangssystem betjenes i én operasjon. Derfor er brukervennlighet sentralt når du skal velge løsning, men se også på et par tekniske detaljer.

Les mer ›

Temaer: Adgangssystem, Sikkerhet

Budsjettkutt: Kan vekterne erstattes av teknologi?

Av Håkon Lie 14. september 2017

I noen situasjoner er vektertjenesten uunnværlig, men en rekke rutinemessige oppgaver kan erstattes av godt utprøvd teknologi.

Les mer ›

Temaer: Sikkerhet

Treningssenter og offentlige bygg: Billigere med selvbetjent teknologi

Av Håkon Lie 29. august 2017

Jentene opplevde at mobiltelefoner og andre verdisaker ble stjålet fra garderoben på trening. Selvbetjente låssystemer skulle jo være så trygt. Svaret viste seg å ligge i enda mer teknologi.

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll, Sikkerhet

Om Adgangsbloggen

Adgangsbloggen er en blogg fra ASSA ABLOY Opening Solutions Norway om låssystemer og adgangskontroll for deg som har ansvar for sikkerhet, prosjektering, drift og vedlikehold i næringsbygg og offentlige virksomheters lokaler. 
Her får du faglig påfyll og nyttige tips som gjør det enklere å finne løsningene du trenger i din rolle.

 

Besøk assaabloyopeningsolutions.no

Siste innlegg

Søk i bloggen