Valg av adgangssystem i leilighetsbygg

Av Øystein Nesse 16. oktober 2018

Hvorfor monteres det enkle mekaniske låser i nye leiligheter med høy standard? Det finnes velprøvde elektroniske løsninger for moderne adgangskontroll som står i stil med den øvrige kvaliteten. Og driftskostnadene blir lavere.

Les mer ›

Temaer: lås adgang og sikkerhet

Den viktige FG-godkjenningen

Av Jan Petter Nordstrand 23. januar 2018

FG-kravene til sikring av låser og dører er strengere i Norge enn i resten av Europa. Mange prøver seg på en snarvei under bygging eller rehabilitering, men det kan koste dyrt. Her tar vi en kikk på FG-ordningen og effektene av den.

Les mer ›

Temaer: lås adgang og sikkerhet

For smal skåtefløy? Vanlige prosjekteringstabber i dørmiljøer

Av Rolf Arne Arnestad 15. august 2017

Når du skal beskrive et dørmiljø, kan tilsynelatende små feil i detaljene vise seg å gi kostbare konsekvenser. Som en for smal skåtefløy. Her er et knippe typiske feil i prosjekteringen som du kan sørge for å unngå.

Les mer ›

Temaer: Dørmiljø, lås adgang og sikkerhet

Bruker du nok penger på å forhindre sikkerhetsbrudd?

Av Jan André Mikalsen 8. august 2017

Å få ledelsen til å forstå behovet for nødvendige oppgraderinger av sikkerheten i bygget kan være en utfordring. Ofte må det et sikkerhetsbrudd til før de reelle budsjettene kommer på plass. Nøkkelen ligger i å beskrive realitetene før det skjer noe uønsket.

Les mer ›

Temaer: lås adgang og sikkerhet

Velkommen til Adgangsbloggen

Av Morten Svensen 15. juni 2017

Skal du anskaffe nye låssystemer, prosjektere dem inn i et nybygg eller oppgradere eksisterende løsninger? Da er det en fordel med grunnleggende kompetanse på noen områder. Og den skal du kunne finne her i Adgangsbloggen.

Les mer ›

Temaer: lås adgang og sikkerhet

Om Adgangsbloggen

Adgangsbloggen er en blogg fra ASSA ABLOY Opening Solutions Norway om låssystemer og adgangskontroll for deg som har ansvar for sikkerhet, prosjektering, drift og vedlikehold i næringsbygg og offentlige virksomheters lokaler. 
Her får du faglig påfyll og nyttige tips som gjør det enklere å finne løsningene du trenger i din rolle.

 

Besøk assaabloyopeningsolutions.no

Siste innlegg

Søk i bloggen