Hva er forventet levetid på et adgangssystem?

Av Håkon Sandmark 22. januar 2019

Levetiden til et elektronisk adgangssystem avhenger ikke bare av å følge opp vedlikeholdsrutinene. Som prosjektleder må du sørge for at adgangskontrollen er "future proof".

Les mer ›

Temaer: Prosjektering, Adgangssystem, Adgangskontroll

Adgangskontroll: Smarttelefon eller plastkort?

Av Thomas Bratlien 18. desember 2018

En app i mobilen som erstatning for det tradisjonelle adgangskortet møter en del skeptiske holdninger hos både systemeiere og brukere, og foreløpig er slike løsninger lite utbredt. Stikkord er sikkerhet og batterikapasitet.

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll, Adgangssystem

Adgangskontroll: Derfor bør du prosjektere i BIM

Av Julian Kvalvåg 27. november 2018

Ressursene i byggprosjektet kan utnyttes langt bedre ved å benytte seg av BIM. Mer oversikt, kontroll og kunnskap om detaljer gir grunnlag for optimalt tilpassede løsninger for lås- og adgangssystemer – og alle andre elementer i bygget.

Les mer ›

Temaer: Adgangssystem, Adgangskontroll, Prosjektering

Elektromekanisk adgangskontroll kan styre eksisterende låser

Av Joakim Lindström 2. oktober 2018

Ikke alle bygg befinner seg på et sted hvor det er enkelt å etablere ordinær adgangskontroll. Her kan et elektromekanisk adgangssystem være løsningen.

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll, Adgangssystem

Online eller offline adgangskontroll - hva fungerer i byggprosjektet?

Av Jan André Mikalsen 25. september 2018

Hvis prosjektleder er bevisst på forskjellene mellom online og offline adgangskontroll, gir det gevinster for både budsjett, funksjoner i bygget og tekniske utfordringer underveis i byggprosjektet.

Les mer ›

Temaer: Adgangssystem, Adgangskontroll

En god serviceavtale gjør det lettere å drifte adgangssystemet selv

Av Håkon Lie 21. august 2018

 

Vurderer du å sette bort driften av adgangssystemet ditt? Da ser du hovedsakelig på to alternativer: Enten å leie inn et driftsselskap eller sette det bort til leverandøren av systemet.

Les mer ›

Temaer: Adgangssystem, Adgangskontroll

Hva koster adgangskontroll?

Av Håkon Lie 7. august 2018Kostnaden ved et elektronisk adgangssystem kan være vanskelig å beregne i kroner og øre. Selve utstyret, teknologien og andre investeringer har en pris, men ressursbesparelsene ved et effektivt og velfungerende adgangssystem gjør at det totale kostnadsbildet er mer sammensatt enn som så. 

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll, Adgangssystem, Sikkerhet

Hvordan finner jeg den beste løsningen når bygget mitt skal oppgraderes?

Av Thomas Bratlien 24. juli 2018

Dagens adgangssystem fungerer ikke lenger optimalt i forhold til hvordan bygget ditt brukes i dag, og du ser hvor ressurskrevende manglene i systemet har blitt. En oppgradering eller utvidelse av systemet ditt er nærstående. Her får du noen tips til hva du bør tenke på når du planlegger en oppgradering eller utvidelse av adgangssystemet ditt. 

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll, Adgangssystem

Hvordan fungerer et adgangssystem?

Av Håkon Lie 10. juli 2018Grunnleggende kunnskap om de tekniske detaljene i og rundt adgangssystemet er avgjørende for at bygget får en adgangskontroll som fungerer i tråd med brukernes behov. For prosjektleder skader det heller ikke at installasjonen skjer smidig og innenfor budsjett.
 
Les mer ›

Temaer: Adgangssystem, Adgangskontroll, Dørmiljø, Sikkerhet

Full oversikt når du mikser online og offline

Av Jan André Mikalsen 26. juni 2018

Enkelte adgangssystemer gir deg muligheten for å kombinere patentert, kryptert kommunikasjon og moderne IT-struktur med åpne og standardiserte grensesnitt. Dette gjør det enkelt og trygt å administrere omfattende og spredt bygningsmasse.

Les mer ›

Temaer: Adgangssystem, Adgangskontroll, Sikkerhet

Om Adgangsbloggen

Adgangsbloggen er en blogg fra ASSA ABLOY Opening Solutions Norway om låssystemer og adgangskontroll for deg som har ansvar for sikkerhet, prosjektering, drift og vedlikehold i næringsbygg og offentlige virksomheters lokaler. 
Her får du faglig påfyll og nyttige tips som gjør det enklere å finne løsningene du trenger i din rolle.

 

Besøk assaabloyopeningsolutions.no

Siste innlegg

Søk i bloggen