GDPR: Konsekvenser for leverandører av elektroniske adgangssystemer

Av Morten Svensen 16. januar 2018

De nye europeiske reglene om personvern får konsekvenser for deg som leverandør av adgangssystemer. Hvis du ikke behersker rollen som databehandler, kan det bety tapt salg.

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll, Personvern

5 gode grunner til serviceavtale på dør og adgangssystemer

Av Håkon Sandmark 21. november 2017

Dørmiljøet består av mange komponenter som kan svikte hvis ikke produsentens anbefalte servicepunkter gjennomføres. Med en serviceavtale får både låsesmed og installatør ansvar for kontroll og vedlikehold av sine områder. Gevinsten er mer stabil drift for kunde og en jevn ekstrainntekt for leverandør.

Les mer ›

Temaer: Adgangssystem

Hvorfor må kommunikasjonen med adgangssystemet være kryptert?

Av Jan André Mikalsen 31. oktober 2017

På linje med mange andre datasystemer, må du ta utgangspunkt i at uvedkommende forsøker å hacke adgangssystemene du leverer. Derfor må du som installatør skape trygghet hos kundene.

Les mer ›

Temaer: Adgangssystem

Hva sier personvernreglene om adgangskontroll?

Av Jan André Mikalsen 12. september 2017

Nøkkelkort, pinkode og kamera er effektive kilder til å spore bevegelser og atferd hos brukere av adgangssystemer, men det er grenser for hvilke data som kan samles og hva de kan brukes til. Som låsesmed bør du gjøre systemeier oppmerksom på personvernreglene.

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll

Slik anbefaler du rett type adgangssystem

Av Jan André Mikalsen 24. august 2017

I spennet mellom sikkerhetsbehov og bevegelsesfrihet er det en rekke forhold du må avklare for å kunne gi kunden råd om hva slags adgangssystem som egner seg i hvert tilfelle.

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll

Tips til mersalg for låsesmeder

Av Odd-Harald Danielsen 10. august 2017

Nøyer du deg med å levere det kunden har bestilt? Ha et våkent øye og ta en liten prat underveis, så kan det dukke opp flere inntektsbringende oppgaver.

Les mer ›

Temaer: lås adgang og sikkerhet

Hvorfor bør låsesmeden alltid anbefale et patentert låssystem?

Av Joakim Lindström 27. juli 2017

Brukerne tenker gjerne at «en lås en lås». Den skal jo bare låse bygget. Ditt utgangspunkt er å sikre bygget. Derfor bør du gi veiledning om et patentert låssystem.

Les mer ›

Temaer: Sikkerhet, Lås

Adgangssystem: Hva fungerer best av trådløst og kablet?

Av Jan André Mikalsen 13. juli 2017

Skal du levere trådløst eller kablet adgangssystem? Svaret finner du i egenskapene til hvert bygg. Og det handler litt om sikkerhetsbehovet. Og penger.

Les mer ›

Temaer: Sikkerhet

Adgangskontroll: Skal jeg anbefale online eller offline?

Av Jan André Mikalsen 6. juli 2017

Om du skal gå for å levere online eller offline adgangssystem avhenger av hvilke funksjoner oppdragsgiver har behov for.

Les mer ›

Temaer: Sikkerhet

Adgangskontroll betyr ikke at du skal droppe låssystem

Av Joakim Lindström 22. juni 2017

Elektronisk adgangssystem installeres gjerne for å oppnå adgangskontroll med enkel administrasjon og drift. Praktiske, økonomiske og sikkerhetsmessige forhold gir fortsatt behov for det mekaniske låssystemet.

Les mer ›

Temaer: Adgangskontroll

Om Låsproffen

Låsproffen er en faglig arena for låsesmeder, montører, elektroinstallatører og elektrikere som jobber med låssystemer og elektronisk adgangskontroll. Bloggen er ment å gi økt innsikt for både erfarne aktører og de som ikke har dybdekompetanse. Og kanskje får du innspill som gir effekt på bunnlinjen. 

 

Besøk assaabloyopeningsolutions.no

Siste innlegg

Søk i bloggen