Låsbloggen om moderne sikkerhet i boligen.

Nå har du funnet veien til bloggen om låssystemer og sikring av bolig og fritidseiendom. Her vil du finne tips og få kunnskap om et tryggere hverdagsliv og enklere håndtering av sikkerheten. Også du som jobber med sikring av private hjem kan ha nytte av Låsbloggen.

Hva slags kunnskap trenger jeg for å låse døren, spør du kanskje. Ett svar vil være at husnøkkelen faktisk har begrenset levetid. Rent fysisk kan den overleve flere tiår i jakkelommen. Og låsen fungerer utmerket i generasjoner - rent mekanisk.

Sikkerhetsmessig er det en helt annen skål:

Vet du hvor mange som har bodd i din leilighet før du og familien flyttet inn? Og vet du hvor mange eksemplarer av husnøkkelen som er i omløp rundt omkring?

Hvis dette pirrer nysgjerrigheten, kan du laste ned denne infografikken med tips om å sikre hjemmet ditt.

Mer enn en nøkkel 

Sikkerhet handler om mer enn at nøkkelen kan vris rundt i låssylinderen. Det er denne bevisstheten vi ønsker å vekke her på Låsbloggen.

Det kan også være nyttig å gjøre seg kjent med hva nye generasjoner av låssystemer har å by på. Med et nøkkelfritt system kan du slippe bekymringen for at skolebarna mister nøkkelen når de kommer alene hjem på ettermiddagen.

Da dreier det seg om elektronisk låsesystem. Her går utviklingen unna så det holder, og nye modeller med stadig flere og bedre funksjoner lempes ut på markedet. Da er det ikke enkelt å sile ut de løsningene som faktisk duger. Da vil Låsbloggen komme de tips og råd om de funksjoner og kvaliteter du bør se etter - uavhengig av hvilket merke du går for.

Avsløre svakheter

Fremdeles er mekaniske låser med en «ekte» nøkkel mest utbredt. Også her skjer det en fortløpende utvikling og forbedring. Nye låser er langt mer sikre mot dirking enn de gamle. I prinsippet kan du avsløre en sikker kontra en mindre god lås med et øyekast. Her på Låsbloggen får du vite hvordan. Dette er innbruddssikring i praksis.

Nye nøkler kan du jo få laget på et øyeblikk hos enhver nøkkelfiler. Her er det noen sikkerhetsfeller å gå i som gjør det mer forsvarlig å oppsøke fagfolk med lisens.

Kjenner du til egenskapene ved et patentert låssystem? Slike løsninger gir økt sikkerhet, men noen utgaver byr dessverre på falsk trygghet.

Lov å dele

Sikring av boligen, boden eller hytta byr på en rekke utfordringer, men også på spennende nye temaer å sette seg inn i. I Låsbloggen satser vi på å fange opp alle som har behov for å låse en dør eller et vindu, uansett om du vil ha kjapp og nødvendig informasjon - eller om du har en dypere interesse for de kule sikkerhetsløsningene hjemme.

Du må gjerne tegne abonnement på Låsbloggen og bli varslet om nye innlegg. Og jeg skal ikke sladre hvis du tipser venner og naboer om den nye bloggen.

Gratis infografikk: Enklere familiehverdag med elektronisk lås Last ned nå