Vedlikehold av dørlås: Mange gjør feil

Av Rune Orderud 23. oktober 2018

Trege nøkler, slamrende dører og knirkete hengsler. Hele døren trenger jevnlig vedlikehold. Det er ikke så vanskelig, men veldig lett å gjøre noen feil.

Les mer ›

Temaer: Lås, Dørmiljø, Sikkerhet

Utette ytterdører: Rykker du i dørhåndtaket?

Av Jan Erik Sannerud 14. august 2018

En helt vanlig måte å sjekke om døren er låst er å gripe dørhåndtaket og rykke til. Sånt sliter på låsen og fører til at døren blir utett og fører til trekk. Her er et tips som løser problemet.

Les mer ›

Temaer: Lås

Skifte ytterdør? Dette bør du tenke på

Av Odd-Harald Danielsen 27. februar 2018

Mange tar til takke med låsen som følger med fra forhandleren når de bytter ytterdør. Det kan være smart å benytte muligheten til en kvalitetssjekk av sikkerheten og vurdere en oppgradering.

Les mer ›

Temaer: Sikkerhet, Lås

Hvor viktig er det å ha en FG-godkjent lås?

Av Jan Petter Nordstrand 13. februar 2018

En slik godkjenning av låsen er i praksis avgjørende for at verdiene dine har en viss sikkerhet mot innbrudd og tyveri. FG-godkjenningen har dessverre noen svakheter du må være klar over.

Les mer ›

Temaer: Lås

Bytte lås: Hva skal jeg velge?

Av Odd-Harald Danielsen 23. november 2017

Mistenker du at den gamle dørlåsen ikke gir god nok sikkerhet? Svaret får du ved å ta en kikk på sylinderen. Uansett er det mye å hente på en oppgradering.

Les mer ›

Temaer: Elektronisk lås, Lås

Borettslag: Låssystemet kan ha gått ut på dato

Av Øystein Nesse 17. oktober 2017

Er du klar over at lås og nøkler i borettslaget eller sameiet kan ha gått ut på dato? Da er det enklere for uvedkommende å få laget nøkkelkopier og ta seg inn på steder de ikke har noe å gjøre. Her kan du ta ansvar uten for store hopp i felleskostnadene.

Les mer ›

Temaer: Lås, Elektronisk dørlås

Må jeg ha mange ulike nøkler til boligen min?

Av Joakim Lindström 17. august 2017

Det spørsmålet har du kanskje ikke stilt deg, men bare akseptert kaos på nøkkelknippet og smånøkler til bod og postkasse strødd rundt omkring. Det er faktisk ganske enkelt å rydde opp, samtidig som boligen blir sikrere.

Les mer ›

Temaer: Lås

Bør jeg bytte lås i ytterdør når jeg bytter bolig?

Av Odd-Harald Danielsen 20. juli 2017

Hvor mange nøkler finnes det til låsen i ytterdøren i boligen du nettopp har kjøpt? Hvis du ikke kan svare på det, så har du svaret på spørsmålet i overskriften.

Les mer ›

Temaer: Lås

Velkommen til Låsbloggen

Av Morten Svensen 15. juni 2017

Nå har du funnet veien til bloggen om låssystemer og sikring av bolig og fritidseiendom. Her vil du finne tips og få kunnskap om et tryggere hverdagsliv og enklere håndtering av sikkerheten. Også du som jobber med sikring av private hjem kan ha nytte av Låsbloggen.

Les mer ›

Temaer: Lås

Slik sikrer du boligen etter innbruddet - eller før

Av Odd-Harald Danielsen 15. juni 2017

Mange venter med å sikre boligen til etter at de har opplevd et innbrudd. Jeg syns det er smartere å tenke forebyggende. Her er noen tips til konkrete tiltak.

Les mer ›

Temaer: Sikkerhet, Lås

Om Låsbloggen

Låsbloggen fra ASSA ABLOY Opening Solutions Norway tar for seg spørsmål om sikkerhet og trygghet hjemme hos deg. Du har kanskje behov for veiledning i en jungel av smarte adgangs- og sikkerhetsløsninger? Eller kanskje ønsker du å løse utfordringer med moderne teknologi i et gammelt hus. Bloggen vil også gi deg innspill som kan gjøre hverdagen tryggere for deg og familien.

 

Besøk assaabloyopeningsolutions.no

Siste innlegg

Søk i bloggen