Aptus fra sofaen

Med et digitalt adgangssystem kan du svare når det ringer på eller låse inn håndverkeren enten du ligger på sofaen, er på jobb eller på ferie.

Smartteknologi til hjemmet utvikler seg hele tiden og endrer livene våre til det bedre. Eller? Er du litt skeptisk og syns det virker litt masete at borettslaget eller sameiet ønsker å installere et elektronisk adgangssystem?

Nå er det ikke lenger bare lysbrytere og termostater som er tilkoblet internett. Med et kombinert sikkerhets- og informasjonssystem i sameiet eller borettslaget, har du alt du trenger på mobilen.

Gratis veiledning: Bli kontaktet av en fagressurs innen adgangskontroll

Mer enn adgangskontroll

Med en slik løsning kan du slippe inn en kamerat uten å flytte blikket fra TV-skjermen under Champions League-finalen eller låse opp døren for vaskehjelpen fra kontorstolen på jobb.

Her snakker vi om en kombiløsning med adgangskontroll, porttelefoni, en bookingtjeneste for fellesrom og en intern informasjonsplattform.

Alt er nettbasert og fungerer på mobil, nettbrett og pc. Porttelefonen har også en «retrofunksjon», slik at det er mulig å betjene den med fasttelefonen. De fleste benytter imidlertid en smarttelefon, hvor du kan kommunisere på video med personen som står utenfor hoveddøren.

Her sikter jeg til løsningen Aptus. I tillegg til porttelefon, er dette et adgangskontrollsystem der låsene betjenes med nøkkelbrikke, kode eller mobilappen.

Brikker og koder har du selv oversikt over på din personlige web-portal eller gjennom appen. Mister et familiemedlem en brikke, eller du har glemt koden, kan du enkelt gå inn og fjerne brikker eller endre kode. Om brikken dukker opp igjen, kan du gå inn og reaktivere den.

Bestill pizza

I tillegg til de andre funksjonene, er det også mulig å generere unike koder til familiemedlemmer, venner eller pizzaleverandøren. Du kan selv velge hvilket tidsrom koden skal fungere, slik at du kan få pizzaen levert helt inn i stua. Det er service det!

Slik trenger du ikke lenger å ta deg fri fra jobben en hel formiddag kun fordi du får en håndverker på besøk eller må ta imot en varelevering. Du kan åpne døren fra mobilen, uansett hvor du er. Eller du kan velge å tildele ulike personer en unik kode som kun fungerer innenfor det tidsrommet du bestemmer.

Les også om sikkerhet, økonomi og brukervennlighet.

Booking

I et borettslag med felles vaskerom eller andre fellesarealer, kan du booke tid gjennom appen eller webportalen. Da får du oversikt over når ulike rom er ledig og booke deretter. Noen systemer er så avanserte at de også snakker med vaskemaskinen, slik som Aptus snakker med Miele.

Med en tilleggskomponent i vaskemaskinene kan Aptus motta varsel om feil på en maskin og gi beskjed til for eksempel driftsleder på sms eller e-post. Da kan feilene rettes før det skaper problemer for brukerne.

Steng dørklokken

Det alltid å ha tilgang til systemet gjennom mobilen er på mange måter fordelaktig. På den annen side kan det være godt å «logge av» til tider. Med et system som Aptus har du mulighet til å skru av ringeknappen til din egen leilighet – for det er ikke alltid det passer med besøk.

Avanserte løsninger trenger ikke å være avanserte å bruke. Med et slikt adgangssystem kan du være sikker på at det er trygt og enkelt for alle i borettslaget. Hva du velger å bruke det til, er opp til deg: Bestille pizza, slippe inn kompisen midt i fotballkampen eller dobbeltsjekke at døren er låst på vei til flyplassen.

Gratis veiledning: Bli kontaktet av en fagressurs innen adgangskontroll Klikk her ›