Balkongdør med elektronisk dørlås på dørhåndtaket

Stadig flere oppdager gleden over den lettvinte nøkkelfrie hverdagen, men hvilke dører er best egnet for elektronisk dørlås?

I utgangspunktet sier vi at ytterdørene i bygget er spesielt godt egnet for elektronisk dørlås, enten det er boligen, hytta eller for så vidt garasjen det gjelder. For de fleste er det da snakk om inngangsdøra eller kjellerdøra. Dette er sannsynligvis de mest trafikkerte dørene i huset, og også et naturlig sted å prøve å komme seg inn for innbruddstyver. 

Vil en Yale Doorman elektronisk dørlås gjøre hverdagen din enklere? Ta denne  enkle testen 

Adgangskode

Med en moderne elektronisk dørlås kan du selv velge hvordan du vil låse opp. Ønsker du en enklest mulig løsning, kan du bruke kode for å åpne døra. Du kan gi alle familiens medlemmer hver sin kode, eller dere kan dele på den samme.

Ønsker du enda et nivå av sikkerhet, kan du kombinere koden med en elektronisk brikke som må leses av før døren åpner seg.

Innerdør med elektronisk dørlås

Ønsker du å bruke elektronisk avlåsning inne i huset, finnes det også løsninger for det. En slik lås beregnet på innerdører fungerer på en litt annen måte. Den er rett og slett et dørhåndtak med fire knapper på.

Du lager en kode bestående av fire, fem eller seks siffer, som du bruker til å åpne døra med. Dersom noen forsøker å gjette koden din og trykker feil, vil det ikke skje noe når dørhåndtaket trykkes ned.

Dersom du bruker denne på døra til hjemmekontoret, for eksempel, og du skal reise på ferie i visshet om at ingen skal inn der mens du er borte, kan du i tillegg låse døra med nøkkelen. Da har du dobbel sikring, og det er enda vanskeligere å manipulere låsen.

Hva med vinduene?

Det er ikke bare for å sikre oss mot farer utenfra vi bruker elektronisk lås. Kanskje har du små barn eller regelmessig besøk av barnebarn, og store vinduer høyt oppe? Da er det fint å ha lås på vinduene som du er sikker på at barna ikke plutselig klarer å åpne.

Ønsker du å sikre balkongdøren, kan du velge en elektronisk lås som er spesielt tilpasset dette. Også her er vrideren låst via elektronikk, og den rikker seg ikke dersom barna selv skulle forsøke å åpne døren.

Kvitt deg med nøkkelknippet

Elektronisk dørlås finnes altså for en rekke forskjellige dører, og ikke minst vinduer. Velger du å gå over til elektroniske løsninger blir nøkkelknippet tid betraktelig lettere – ja, kanskje du klarer å sitte igjen med bare ringen?

Dersom naboen har en krise og må låne brekkjernet ditt mens du ikke er hjemme, kan han enkelt komme seg inn når du gir ham koden til garasjen. En elektronisk dørlås er med andre ord en løsning som gjør det lettere både i hverdagen og «når det brenner».

Gjør deg kjent med hva slags alternativer som finnes, så finner du de løsningene som dekker dine behov.

New call-to-action