Beste leverandør av mekanisk lås

Her har jeg samlet noen tips om hvordan du finner frem til den leverandøren av mekaniske dørlåser som gir deg best sikkerhet til en kostnad du kan leve med.

Det finnes nesten ikke grenser for mange kroner du kan legge i sikkerheten til boligen, dere som bor der og verdiene deres. På den annen side skal det ikke så mye til for å sørge for å få de rette løsningene. Mye handler om å finne den rette leverandøren.

Forklaringen er at kjernen i boligsikring er en god dørlås, og da handler det om å finne en leverandør som besitter den nødvendige kompetansen, erfaringen og ferdighetene. Alle de nevnte faktorene bør være tilstede når du skal anskaffe en dørlås.

Det samme gjelder ved behov for senere oppgradering til noe mer moderne eller hvis du rett og slett har behov for å klage på produktet etter en stund. Da er det betryggende å vite at den samme leverandøren fremdeles er på banen og stiller opp.

Etablert leverandør

I utgangspunktet finnes det mange ulike låssystemer å velge mellom. Hylle-utvalget er ganske brukbart i enhver altmulig-butikk for folk som liker å fikse ting selv. Utvalget skrumper inn hvis du konsentrerer deg om produkter fra de etablerte leverandørene som også tilbyr produkter med høyere sikkerhetsnivåer. I Norge er det kun en håndfull, men til gjengjeld er det et solid utvalg løsninger å velge mellom fra disse.

Den nest største har fem-seks låskasser i utvalget, mens den største har drøyt 40.

Med andre ord er det stor mulighet for å finne en variant som passer dine behov, enten det er en nyanskaffet ytterdør, en mer edel årgang, en garasjedør eller du skal sikre en postkasse eller inngangen fra balkongen.

Se på hele døren

Låsbransjen har vært flinke til å standardisere. Det er ikke den største jobben å finne komponenter som passer på tvers av merkevarene, men det er et stykke til neste steg: At ting faktisk fungerer godt sammen.

Der har du en av oppsidene med å forholde deg til én etablert aktør som Assa Abloy Opening Solutions: Vi utvikler både låskasse, dørvrider, skilt, sluttstykke, hengsler og alt tenkelig av løsninger til døren, og disse komponentene er konstruert for å spille sammen.

Landsdekkende

Se også på garanti- og serviceordninger. Noen skiller seg ut og presterer godt over forbrukerreglenes minstekrav. Og hvis du har behov for bistand, kan det faktisk være mer praktisk å få besøk fra en lokal leverandør enn å maile med kundeservice til en utenlandsk nettbutikk.

Og de lokale leverandørene finner du nesten over alt, i form av et landsdekkende nett av sikkerhetssentre med kompetanse til å veilede deg til de løsningene du trenger.

Se også vårt digitale hefte:

Gratis sjekkliste: 7 tips for tryggere bolig Last ned nå